-
دوشنبه, ۱۷ خرداد ۱۴۰۰، ۰۵:۰۰ ب.ظ
-
۳۲۲
سفیرمردم| فاطمه مرادی، بانوی دونده سعادتشهری و نائب رئیس دومیدانی پاسارگاد، متولد ۱۳۶۴، که ورزش دومیدانی را از ۴سال قبل به طور حرفه ای دنبال میکند، مهمان این هفته سفیرمردم است. شما را به مطالعه این گفتگو دعوت میکنیم.
*خانم مرادی چرا به رشته دو میدانی روی اوردید؟
کلا از کودکی به ورزش علاقه داشتم و و در دوران مدرسه در مسابقات ورزشی که در منطقه برگزار میشد جزء نفرات اول بودم و همین علاقه به ورزش بود که من را به مسیر رشته دو میدانی هدایت کرد.
رشته دو میدانی رشته ای شاد و مفرح و درعین حال سخت و طاقت فرساست و مادر تمام ورزش هاست. بر خلاف عقیده کسانی که وارد این رشته نشده اند و از بیرون به این رشته نگاه میکند علاقه به این رشته از سختی ها یش می کاهد و ماندن در این رشته علاقه و اراده ی زیادی میخواهد.
در چه مسابقاتی شرکت کردید و چه مقامی کسب نموده اید؟
اولین مسابقات در سطح استان بود با مسافت ۷ کیلومتر، که من در این مسابقه مقام دوم را کسب کردم. پس از آن مسابقات زیادی در سطح استان برگزار شد که شرکت کردم و با لطف خدا در تمام مسابقات روی سکو بودم. در مسابقات کشوری سال ۹۸ که در رشته پیاده روی ۵۰۰۰متر در استان البرز در کرج مقام اول را کسب نمودم. این مسابقه انتخابی آسیا بود اما به خاطر کرونا مسابقات لغو شد و قرار است، امسال آخر تیرماه در سه رشته پرتاب وزنه، دو ۱۰۰متر و پیاده روی ۵۰۰۰متر شرکت کنم. امیداورم بتوانم دوباره مقام کسب کنم و به مسابقات آسیایی راه پیدا کنم.
*فرایند رسیدن به مسابقات کشوری چگونه بود؟
پس از شرکت در مسابقات استانی و کسب مقام، ناخوداگاه انگیزه ام نسبت به شرکت در مسابقات کشوری را چند برابر کرد. با تلاش و تمرین زیاد به مسابقات کشوری راه پیدا کردم.
*امکانات مورد نیاز ورزش دومیدانی بانوان در شهرستان وجود دارد؟
مهمترین لازمه ی تمرینات دو میدانی وجود پیست مناسب در هر شهرستان میباشد که متاسفانه در شهرستان ما وجود زمین چمن بکر و بدون استفاده باعث شده که در پیست دو، چمن و علف هرز رشد کند. که در هیج جای دنیا چنین چیزی وجود ندارد و عملا پیست هیچ نوع کارایی برای دو میدانی ندارد. از بدو تاسیس استادیوم مسئولین محترم هیچ گونه تمایلی به ساخت یا ترمیم این پیست نداشته اند و تیم دو میدانی همچنان تمرینات خود را روی آسفالت دور زمین چمن انجام میدهد که این خود به مرور آسیب زیادی به مفصل زانوی ورزشکار وارد میکند و این آسیب ها باعث میشود ورزشکار از مسابقات مهم ورزشی عقب بماند.
* فدراسیون برای شما حقوق هم در نظر گرفته هست؟
فدراسیون نه تنها هیچ حقوقی برای ما در نظر نگرفته بلکه کل هزینه ها برای شرکت در مسابقات اعم از هزینه رفت و برگشت، غذا و اسکان چه در مسابقات استانی و چه در مسابقات کشوری به عهده خود ورزشکار است. علاوه بر این هزینه های دیگر مثل کفش، لباس و....هم هست. از آنجایی که رشته دو میدانی مخصوصا رشته استقامتی بسیار سخت و طاقت فرساست، نیاز به تغذیه مناسب مخصوصا قبل از مسابقات است، که هزینه زیادی را ایجاد مینماید. ما نسبت به برخی دوندگان نقاط دیگر استان که هر کدام اسپانسر خود را دارند هیچ حمایتی مالی نمی شویم و شخصا اگر علاقه به این ورزش نداشتم باتوجه به هزینه ها این ورزش را کنار می گذاشتم .
* در زمان مسابقات، وقتی مشغول دویدن هستید معمولا به چه چیزی فکر میکنید؟
هنگام مسابقات اول چیزی که به ذهن میرسد، خط پایان است که خیلی برای دونده مهم است. از این گذشته بعضی اوقات به خاطر سختی رشته دو حین مسابقات انقدر سخت است که با خود میگویم این آخرین مسابقه است که شرکت میکنم ولی بعد از کسب مقام دوباره انگیزه میگیرم و با تلاش بیشتر به تمرین ادامه میدهم .
*دو میدانی را چگونه تعریف میکنید؟
دو میدانی یعنی زندگی. من زندگی را در دو میدانی پیدا کردم که آمیخته ای از تلاش و سختی و انگیزش است. زندگی من با این ورزش شیرین تر شد.
* با همه این سختی ها، اگر به عقب بازگردید باز هم دو میدانی را انتخاب میکنید؟
اگر باز به عقب برگردم شاید به خاطر اینکه به رشته دو میدانی زیاد بها نمیدهند و حمایتی نمیشود ....ولی نه صد در صد دوباره دو را انتخاب کرده و با انگیزه بیشتر ادامه میدادم.
* سخن شما با مسئولین؟
دو میدانی یکی از مدال اور ترین رشته در مسابقات جهانی و المپیک میباشد که متاسفانه در کشور ما یکی از محرومترین رشته های ورزشی است و از نظر مسئولین مقفول مانده است. اگر حمایت شود، با استعداد و توان و علاقه ای که در ورزشکاران دو میدانی کشورمان وجود دارد به راحتی در مسابقات جهانی و المپیک شاهد درخشش دو ورزشکاران خواهیم بود.
* سخن پایانی شما با مخاطبین؟
جا دارد از استاد ارزشمندم جناب آقای کریمی که با صبر و حوصله ورزشکاران را راهنمایی میکنند تشکر کنم و به علاقمندان به ورزش توصیه میکنم اگر کسی به رشته دو میدانی علاقه دارد از سختی ان نترسد، وارد این رشته شود. اگر کسی از مخاطبین که این مصاحبه را میخواند، میتواند ازنظر مالی تیم دو میدانی را حمایت کند دریغ نکند.
پیمان فتحی